تشریح عملکرد وزارت اطلاعات دولت 11
آدرس وبلاگ تحلیلی-تحقیقی اسjاد علی اکبر داراب کلائی vareson-asia98-ir


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1183
بازدید دیروز : 562
بازدید هفته : 2200
بازدید ماه : 3686
بازدید کل : 243722
تعداد مطالب : 1056
تعداد نظرات : 314
تعداد آنلاین : 1

 ابزارهای زیبا سازی برای سایت و وبلاگ گالری تصاویر سوسا وب تولز





در اين وبلاگ
در كل اينترنت


تعبیر خواب آنلاین


استخاره آنلاین با قرآن کریم


بسم الله الرّحمن الرّحیم     اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً.     اللهم صلّ علی محمّد وآل محمّد و عجّل فرجهم     جهت سلامتی و تعجیل در فرج آقا امام زمان(عج) صلوات    التماس دعا    دریافت کد از: ابزار وب ارایه دهنده انواع ابزار وبمستر و...

http://besharnews.ir/Image/News/2014/10/5521_635487512600171842_s.jpgحجت‌الاسلام سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره روند تأیید صلاحیت افراد برای پست‌های مدیریتی اظهار داشت: در زمینه صلاحیت امنیتی، کسانی که برای تصدی مسئولیت و سمتی مورد استعلام از وزارت قرار می‌گیرند، وزارت اطلاعات یک امانتدار است.

وی تصریح کرد: کسی که عهده‌دار مسئولیتی در نظام اسلامی شود، اهلیتیش باید مسلم باشد و بخشی از آنکه امنیتی است، بر عهده وزارت اطلاعات است؛ امنیت مدیریتی و سیاسی بر عهده ما نیست؛ البته بخشی از امنیت سیاسی که به مسائل امنیتی مرتبط است، به این وزارتخانه مربوط می‌شود.

وی تصریح کرد: دو مسئولیت سنگین داریم که یکی مسئولیت نظام مقدس جمهوری اسلامی که به دست افراد با صلاحیت باشد و دوم حفظ آبروی افراد است.

وزیر اطلاعات یادآور شد: نمی‌توان با کمترین گزارش با آبرو افراد بازی کرد و وزارت هم باید به گونه‌ای عمل کند که آبرو افراد حفظ شود. وزارت اطلاعات خود را مجاز نمی‌بیند با آبرو افراد بازی کند حتی اگر فردی در جایگاه اجتماعی باشد که جامعه به غلط او را در جایگاه پایین ببیند. ما حتی با آبرو چنین فردی بازی نمی‌کنیم.

وی تأکید کرد: وزارت اطلاعات مسأله تأیید صلاحیت‌ها را از حوزه فردی، به صورت جمعی درآورده و نظام‌نامه‌ای را در سال گذشته تنظیم کرده که هم صلاحیت افراد را تعیین و هم از آسیب دیدن آبرو آن‌ها جلوگیری می‌کند. در واقع شورای تعیین صلاحیت را در نظام‌نامه پیش‌بینی کرده‌ایم که موارد استعلام منفی در آن مورد بحث قرار می‌گیرد و اگر راهی برای احراز اهلیت نباشد، نظر منفی را اعلام می‌کند.

وزیر اطلاعات در پاسخ به پرسشی مبنی بر مهم‌ترین اهداف سیاسی اجتماعی، ‌اقتصادی و فرهنگی سرویس‌های بیگانگان در ایران یادآور شد: سرویس‌های جاسوسی در راستای آسیب وارد کردن به منافع نظام مقدس جمهوری اسلامی، انواع تدابیر خود را به کار می‌گیرند تا به نظام مقدس جمهوری اسلامی ضربه وارد کنند.

وی با اشاره به بحث تعامل و تقابل سرویس‌ها گفت: این گونه نیست که همه سرویس‌ها در صدد ضربه زدن به یکدیگر باشند، بلکه شاید با هم تعامل هم داشته باشند. امروز ما با بسیاری از سرویس‌های کشورها تبادل اطلاعات داریم.

وی ادامه داد: در این بین، برخی از سرویس‌ها مثل موساد، MI۶ یا CIA و کشورهایی که با ایران خصومت دارند، طبیعی است دنبال این باشند اهداف منفی در جمهوری اسلامی را دنبال کنند یا مستقیم وارد عمل شوند و در حوزه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی اثرهای منفی بگذارند.

وی گفت: ‌همچنین شاید غیرمستقیم سرویس‌های دیگر را به کار بگیرند تا کار نیابتی کنند یا سرویس‌های مجازی افراد را به کار گیرند. در چنین فضایی، وظیفه دستگاه اطلاعاتی کشور این است که هشیاری خود را حفظ کند و نشانگاه‌های دشمن را شناسایی و آن‌ها را مدیریت کند یا در صورتی که به انتقال اخبار سری کشور بپردازند، درباره آن‌ها اقدام لازم را انجام دهد که تا الان هوشمندانه وزارت اطلاعات موارد را رصد و شناسایی کردند.

وی تأکید کرد: صنایع هسته‌ای، دفاعی و موشکی ما و تکنولوژی‌های پیشرفته عرصه‌هایی هستند که آن‌ها تلاش دارند در این زمینه، اطلاعات به دست آورند و تخریب داشته باشند که نوعا در این مراکز حساس آموزش‌های لازم داده و کلاس‌ها پیش‌بینی شده که مورد استقبال قرار می‌گیرد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات وزارت اطلاعات در مورد برخی افراطیون اهل سنت یا شیعه گفت: همان گونه که رهبری فرمودند، ایجاد اختلاف بین فرق اسلامی اعم از شیعه و سنی، از مهم‌ترین اهداف دشمنان اسلام است؛ بنابراین، هر که در راستای دامن زدن به اختلاف میان مذاهب اسلامی نقش داشته باشد، دانسته یا ندانسته در زمین دشمن است. فرقی نمی‌کند افراطی‌هایی که پیرو اهل سنت باشند و یا به عنوان شیعه. همه این‌ها آب به آسیاب دشمن می‌ریزند و طبیعی است وزارت اطلاعات نسبت به این‌ها بی‌تفاوت نیست.

حجت‌الاسلام علوی افزودند: چندی پیش سربازان گمنام امام زمان (عج) کانال‌های ماهواره‌ای که نقش مخرب در جمهوری اسلامی داشتند و بی‌اعتنا به رهنمودهای دلسوزانه مقام معظم رهبری که فرمودند توهین‌ها به اهل سنت حرام است، به این روند ادامه دادند و اقدامات لازم را انجام دادند.

وی در پاسخ به پرسشی، مبنی اینکه وزارت اطلاعات چه اقداماتی در خصوص گروهک داعش انجام داده است، گفت: ‌گروهک داعش چون بیرون از مرزهای ماست، نمی‌توان انتظار داشت اشرافی که در کشور خود داریم، روی آن داشته باشیم، اما بیرون از مرزهای ما بودن، دلیل بر عدم اشراف نیست، چون تهدیدات داعش ـ هر چند مستقیم مورد توجه سوریه و عراق است ـ مواضع ملی ما را تهدید به خطر می‌کند؛ بنابراین، دستگاه‌های امنیتی باید ناگزیر درباره آن‌ها حساسیت داشته باشند.

وی ادامه داد: وزارت اطلاعات از سال‌ها پیش اشراف اطلاعاتی خود را داشت و برنامه‌های داعش را پیش‌بینی کرده و به مقامات مسئول در نظام اعلام کرده بود و همین امر باعث شد بموقع کارهایی انجام گیرد و اگر این‌ها نبود شاید عراق و سوریه وضعیت دیگری داشتند.

وزیر اطلاعات تصریح کرد: هرگاه احساس کنیم مسائل امنیتی ما را مورد تهدید امنیتی مستقیم خود قرار دادند یا در کشور ما عناصری به کار گیرند، وارد عمل می‌شویم و البته شده‌ایم و تا کنون عواملی که مرتبط با داعش بودند شناسایی کرده و در اختیار دستگاه قضایی قرار داده‌ایم.

وی همچنین درباره شکایت وزارت اطلاعات از انجمن صنفی روزنامه‌نگاران گفت: اگر در چهارچوب‌های صنفی خود عمل کنند، مسئولان خود را دارند که وزارت ارشاد، آموزش و پرورش یا کشور است اما اگر عملکرد ضد امنیتی داشته باشند، مربوط به وزارت اطلاعات می‌شود. اگر شکایت صنفی باشد، ما شکایت را برمی‌داریم و دستگاه مربوطه اقدام می‌کند اما اگر مجموعه مباحث ضد امنیتی باشد، غیر ممکن است شکایت خود را برداریم.

علوی درباره موضوع مفاسد اقتصادی نیز خاطرنشان کرد: متن یک جامعه و پویایی و بالندگی آن یک اقتصاد شکوفا می‌طلبد. برای نشاط اقتصادی باید امنیت اقتصادی فراهم شود و وزارت اطلاعات در عرصه ایجاد امنیت اقتصادی فعالیت جدی دارد؛ تاکنون این وزارت تلاش کرده هر جا ناامنی در زمینه سرمایه‌گذاری بوده برطرف کند.

وی تأکید کرد: در زمینه ایجاد امنیت و سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، همه توان خود را به کار گرفتیم و این اطمینان خاطر را به فعالان اقتصادی داده‌ایم. هر موردی برای ما مکشوف شده و پی ببریم که یک حرکت فسادآلود اقتصادی مانند قاچاق کالا، سوخت و ارز است، با آن برخورد خواهیم کرد.

وزیر اطلاعات در پاسخ به اینکه بسیاری از صاحبان سرمایه و نخبگان مایلند به کشور برگردند، وزارت اطلاعات چه برنامه‌ای برای آن‌ها دارد، گفت: این گونه نیست که کسی به دلیل داشتن سرمایه علمی یا اقتصادی مورد تعارض باشد. هیج مخاطره‌ای مورد توجه آن‌ها نیست و کشور برای آن‌ها امن است و خیلی‌ها اکنون می‌آیند و می‌روند و وزارت اطلاعات سعی می‌کند به حل مشکلات آن‌ها کمک کند.

علوی در پاسخ به پرسشی، مبنی بر اینکه در یک سال اخیر، نگاه امنیتی وزارت اطلاعات نسبت به برخی جناح‌ها و اشخاص چگونه بوده است، گفت: احساسمان این است، مردم در جامعه از نام وزارت اطلاعات احساس اضطراب و استرس نباشد داشته باشند. بنای ما این نیست مردم را بترسانیم. دستگاه اطلاعاتی باید به گونه‌ای نقش‌آفرینی کند که مردم احساس امنیت کنند.

وی بر همین اساس خاطرنشان کرد: رکن اشراف اطلاعاتی وزارت اطلاعات مردم هستند و ما امروز وزارت اطلاعات ۷۶ میلیونی داریم.

وزیر اطلاعات در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه گفته می‌شود برخی افراد در دولت پرونده امنیتی و اقتصادی دارند و وزارت اطلاعات به این دلیل که گرایش آن‌ها نزدیک به دولت است، این مسائل را نادیده گرفته، گفت: مسئولیت‌ها در نظام جمهوری اسلامی امانت است و این درست نیست که وزارت اطلاعات به دلیل ملاحظات سیاسی، افرادی را که دارای صلاحیت نیستند، تأیید و دست آن‌ها را به مال و هویت نظام اسلامی باز کند.

وی گفت: شاید شایعاتی در جامعه درباره افراد باشد؛ اما در پرونده‌شان اثری از آن‌ها نباشد. ما به عنوان وزارت اطلاعات نمی‌توانیم شایعات جامعه را اساس رد یا تأیید صلاحیت قرار دهیم. ما محتوای پرونده‌ها را که ممکن است جای تأمل باشد، بررسی کرده و‌ گاه تحقیق میدانی می‌کنیم و یا به فرد، حق دفاع می‌دهیم.

وزیر اطلاعات در پاسخ به پرسشی درباره بازداشت برخی از مدیران نفتی در ارتباط با پرونده بابک زنجانی گفت: ‌متأسفانه بیش از ۸ هزار میلیارد تومان از اموال بیت‌المال مورد دستبرد بوده و با حساسیت این مسأله را دنبال کردیم. در جلسه‌ای که با بابک زنجانی داشتیم، وی می‌گفت، پول در تاجیکستان یا در روسیه دارد، ولی هیچ یک درست نبود و ما این موارد را به دستگاه قضایی منتقل کردیم و در تمام این مدت، وزارت اطلاعات همکاری تنگاتنگی با دستگاه قضایی داشته است.

وی ادامه داد: طبیعی است برای رده‌هایی از مدیران که مربوط به قبل از این دولت بودند، این افراد با اشراف اطلاعاتی مشخص شدند و اطلاعات آن‌ها در اختیار دستگاه قضا قرار گرفت.

وی درباره حفاظت از دانشمندان هسته‌ای نیز خاطرنشان کرد: حفاظت از دانشمندان هسته‌ای، یک مرجع تصمیم‌گیر، یک عضو مسئول و یک مسئولیت اطلاعاتی دارد؛ عضو تصمیم‌گیر، شورای امنیت کشور است که توسط وزیر کشور مدیریت می‌شود.

وی ادامه داد: شورای امنیت کشور تشخیص می‌دهد تهدید چقدر است، چه نوع حفاظتی مورد نیاز است و کدام یک از دانشمندان تهدید می شوند. ۹۰ درصد از حفاظت شخصیت‌ها بر عهده نیروی انتظامی است. آنچه بر عهده ماست، اشراف اطلاعاتی است. از نظر اطلاعاتی اگر خطری دانشمندان هسته‌ای و غیرهسته‌ای مان را تهدید کند، به شورای امنیت کشور و ناجا اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

وی در پاسخ به پرسشی، مبنی بر اینکه آیا این درست است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نام دانشمندان هسته‌ای را افشا کرده، گفت: این هنوز صد در صد متقن نیست و چنین چیزی مطرح شده و طبیعی است، دستگاه دیپلماسی و نمایندگی ما در آژانس با آن برخورد می‌کند و بر تعامل سازنده جمهوری اسلامی ایران با شورای حکام اثر منفی می‌گذارد؛ از این روی، امیدواریم این مسأله صحت نداشته باشد.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه سرویس‌های اطلاعاتی همچون موساد و سیا، جذب نیرو می‌کنند و وزارت اطلاعات در این زمینه چه کاری کرده و آیا عضوگیری در ایران داشتند یا خیر، گفت: این مسأله تازگی ندارد و سرویس‌ها از هر ابزاری استفاده کرده و می‌کنند و به دنبال استفاده از فضای مجازی برای رسیدن به اهداف خود هم هستند.

وی گفت: ‌تاکنون تلاش کردند افرادی را به تور جاسوسی خود بیندازند، ولی مردم ما هشیار هستند



:: موضوعات مرتبط: اخبارتحلیلی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1262
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : موعظه
ت : چهار شنبه 23 مهر 1393
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-52170159-2', 'auto'); ga('send', 'pageview');